Mainos

Eläinaktivisteja kuuteen oikeuteen?

Keskusrikospoliisi saa heinäkuun lopulla valmiiksi viimeisenkin eläinaktivistien iskuja koskevan pöytäkirjan. Muutama aktivisteista on mukana kaikissa tutkituissa iskuissa.

Komisario Tero Haapalan mukaan tutkinta on vahvistanut käsitystä siitä, että toiminta on suunnitelmallista. Aktivistien ulkomaiset yhteydet näyttävät rajoittuvan tiedon ja sympatian välittämiseen.

Keskusrikospoliisi epäilee eriasteisista rikoksista kaikkiaan 16:ta aktivistia. Tutkintapöytäkirjoja on postitettu tai postitetaan Helsinkiin, Kuopioon, Orimattilaan, Tampereelle ja Vaasaan. Tutkittu iskusarja kattaa runsaan vuoden marraskuusta 1996 alkaen. Joulukuussa 1997 tutkimukset saivat vauhtia, kun poliisi tavoitti autollisen aktivisteja. Heistä osa oli saanut vammoja orimattilalaisen tarhaajan hauleista.

Kaksi epäiltyä on mukana myös Kuhmon turkistarhajutussa, jota on tutkittu erikseen. Suurimmat vahingot - satoja tuhansia markkoja - koettiin turkistarhoilla Vaasan seudulla sekä kansanterveyslaitoksen laboratoriossa Helsingissä.

Oikeudellisesti mielenkiintoisin tapaus on Orimattila, missä joudutaan pohtimaan turkistarhaajan aseenkäyttöä. Keskusrikospoliisin mielestä hän syyllistyi tapon yritykseen ampuessaan haulikolla kohti aktivisteja.

Oikeudenkäynnit alkavat syksyllä sitä mukaa, kun syyteharkinnat kypsyvät ja päivämäärät saadaan sovitetuksi yhteen. Valtakunnansyyttäjä Pekka Koponen tyytynee seuraamaan prosessien etenemistä sivusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.