Mainos

Eläinaktivisteja kuulustellaan yhä

Poliisi jatkaa Orimattilasta itsenäisyyspäivänä napattujen eläinoikeusaktivistien kuulusteluja. Yksi viidestä on edelleen sairaalahoidossa Tampereella saatuaan hauleja selkäänsä tarhaajan haulikosta.

Komisario Tero Haapalan mukaan itsenäisyyspäivän iskuaikeilla näyttää tekotavan ja maaliaineen osalta olevan yhteyksiä aiempiin tihutöihin turkistarhoilla.

Haapalan mukaan kuulusteluissa ei tänään ole ilmennyt vielä mitään ratkaisevan uutta. Päätös mahdollisesta vangitsemispyynnöstä näyttää jäävän viimeiseen mahdolliseen päivään, tiistaihin.

Poliisi sai itsenäisyyspäivän yönä Orimattilasta kiinni neljä miestä ja yhden naisen, jotka olivat pyrkineet murtautumisvälineiden ja maalipönttöjen kanssa kettutarhalle ja saaneet vastaansa kettutarhan omistajan haulikkoineen.

Kettutarhaaja pääsi vapaalle jalalle sen jälkeen, kun häntä oli kuulusteltu epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä. Pidätettyjä 20-31-vuotiaita aktivisteja epäillään ainakin törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Tarhaajat tapaamaan eduskuntaryhmiä

Turkistarhaajien edustajat menevät huomenna eduskuntaan tapaamaan eduskuntaryhmiä. Tarkoitus on keskustella tarhaajien tilanteesta viime aikaisten tarhaiskujen vuoksi.

Tarhaajien mielestä yhteiskunta ei ole kyennyt suojaamaan turkistarhausta elinkeinona. Poliisille pitäisi antaa tarpeeksi valtaa, jotta tutkinta voitaisiin suorittaa tehokkaalla tavalla, sanoo toiminnanjohtaja Gustav Smulter Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitosta. Tarhaajia rassaa se, että läheskään kaikkien iskujen tekijöitä ei ole saatu kiinni ja kiinni saaduillekin on luettu vain ehdollisia vankeustuomioita.

Liitto on kehottanut tarhaajia malttamaan mielensä Orimattilan ampumavälikohtauksen vuoksi. Kännykkä ja taskulamppu riittäkööt astaloiksi, neuvotaan tarhaajia. Tekojen oikeutusta ei päätetä huutoäänestyksellä vaan arviointi jää oikeuslaitoksen tehtäväksi, huomauttaa Smulter.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.