Mainos

El Salvadorissa yli miljoona koditonta järistysten jälkeen

Maanjäristykset ovat vieneet yli miljoonalta kodin El Salvadorissa.

El Salvador


Kaksi kuukauden sisällä sattunutta suurmaanjäristystä ovat tuhonneet yli miljoonan ihmisen kodin El Salvadorissa. Tiistaina sattuneen jälkimmäisen järistyksen jäljiltä oli tähän päivään mennessä löydetty yli 280 kuolonuhria. Lähes 3000 on loukkaantunut ja useita ihmisiä on edelleen kateissa.

Kivivyöryt ja teiden romahtamiset ovat vaikeuttaneet hätäavun saamista perille syrjäisimmille alueille. Paikallisten viranomaisten mukaan järistyksen uhrit ovat nyt saaneet paljon vähemmän kansainvälistä apua kuin ensimmäisen, tammikuun puolivälisissä sattuneen järistyksen jälkeen. Tuolloin pelastusryhmiä ja hätäapua lähetettiin ympäri maailmaa. El Salvadorin ulkoministeriön mukaan tällä kertaa ulkomaisia avustusryhmiä ovat lähettäneet vain Meksiko ja Honduras. Espanjalaisten, ranskalaisten ja brittiläisten ryhmien tosin odotettiin saapuvan alueelle myöhemmin tällä viikolla.

Kahden järistyksen aiheuttamat taloudelliset vahingot nousevat El Salvadorissa arvioiden mukaan yli 17 miljardiin markkaan, mikä on lähes kolmasosa maan vuosittaisesta bruttokansantuotteesta. Keskiamerikkalaisessa El Salvadorissa on 6,2 miljoonaa asukasta.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.