Mainos

El Salvadorin järistyksen uhrien määrä nousee

Salvadorin eilinen maanjäristys on vaatinut ainakin 260 uhria ja yli 2000 ihmistä on loukkaantunut, kertoivat paikalliset viranomaiset.

-Tärkeintä on yrittää säästää ihmishenkiä. Juuri nyt keskitymme pelastustoimiin ja evakuointiin, kertoi Salvadorin presidentti Francisco Flores pitämässään tv-puheessa. Presidentin mukaan jopa puolet noin 60 kilometriä maan pääkaupungista San Salvadorista itään sijaitsevan San Vicenten kaupungin taloista oli romahtanut järistyksessä. Läheisten Analquiton, San Emigdion, Guadalupen ja Verapazin taloista järistys oli tuhonnut "70-80 prosenttia".

Järistys sattui eilen aamulla pahimman aamuruuhkan aikaan. Sen voimakkuudeksi mitattiin 6,6 Richterin asteikolla. Järistys tuntui myös Keski-Amerikassa sijaitsevan Salvadorin naapurimaissa Guatemalassa, Hondurasissa ja Nicaraguassa.

Asiantuntijoiden mukaan kyse oli kuukausi sitten sattuneen maanjäristyksen jälkijäristyksestä. Tammikuun 13. päivä sattunut, voimakkuudeltaan 7,6 Richterin asteikolla ollut järistys vaati Salvadorissa ainakin 844 kuolonuhria.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.