Mainos

Ekstaasia ja tupakkaa tullin haaviin

Huumausainerikoksia on paljastunut eteläisen tullipiirin alueella aiempaa enemmän. Huumeita yritetään tuoda maahan myös entistä suuremmissa erissä.

Suomen eteläisen tullipiirin mukaan huumausainerikoksia tuli viranomaisten tietoon tammi-kesäkuussa vajaat 240, joista kolmisenkymmentä luokiteltiin törkeiksi. Vuosi sitten vastaavaan aikaan huumerikoksia oli 220.

Tilastoista ilmenee, että etenkin ekstaasia jäi haaviin aiempaa enemmän. Viranomaiset takavarikoivat tammi-kesäkuussa liki 21 300 ekstaasitablettia, kun viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla luku oli 1 250.

Myös amfetamiinin määrä kasvoi. Sitä saatiin talteen vajaat 20 kiloa eli nelinkertainen määrä vuoden 2004 tammi-kesäkuuhun verrattuna.

Kaikkiaan muiden huumeiden kuin ekstaasitablettien määrä väheni vajaalla 300 kilolla reiluun 900 kiloon. Huumeiden hinta katukaupassa olisi ollut noin 1,6 miljoonaa euroa.

Huumausaineita sisältäviä lääkkeitä takavarikoitiin kesäkuun loppuun mennessä yli 5 200 kappaletta, joista vajaat 40 prosenttia oli Subutex-tabletteja.

Myös viranomaisten haaviin jääneiden reseptilääkkeiden ja hormonien määrä kasvoi selvästi. Niitä takavarikoitiin yli 46 400 tablettia, kun vuosi sitten luku oli noin 20 400.

Savukkeita tullipiiri otti haltuunsa lähes 26 900 kartonkia. Vuosi sitten niitä oli vajaat 900. Tammi-helmikuun vaihteessa Mäntsälässä tehty 23 000 kartongin savuketakavarikko on eteläisen tullipiirin suurin yli kolmeen vuoteen.

Merkittäviä alkoholitakavarikoita ei alkuvuonna tullipiirin alueella tehty.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.