Eksoottisia makuelämyksiä ruuanlaittoon purkista

Kaksi uutta eksoottista ja kevyttä Uncle Ben’s ateriakastiketta antavat lisämakua ruuanlaittoon. Chop Suey kastike vie kotikeittiön kiinalaisiin tunnelmiin, ja Mexican Chilli tuo ruokaan sopivaa potkua.

Vähärasvainen ateria on helppo valmistaa esimerkiksi paistamalla kanaa, ja lisäämällä joukkoon Chop Suey ateriakastiketta. Lisukkeeksi sopii hyvin riisi.

Chop suey on saanut alkunsa Etelä-Kiinan rannikolta 1800-luvulla. Erään teorian mukaan Qingin dynastian päällikön kokki kehitti ruokalajin matkallaan Yhdysvaltoihin kehitellessään sekä pohjoisamerikkalaiseen että kiinalaiseen makuun mielekästä ruokaa.

Meksikolaisia makuja keittiöön

Meksikolainen keittiö on tunnettu voimakkaista ja monipuolisista mauistaan sekä runsaista mausteistaan. Meksikolaisessa ruuassa yhdistyvät maissi, chili, pavut ja tomaatit sekä riisi, liha ja valkosipuli. Nykyään riisi on yhtä suuressa roolissa meksikolaisessa ruuassa kuin maissikin.

Uusi pikantti Mexican Chilli on melko mausteinen, punaisia kidneypapuja, paprikaa, maissia ja chiliä sisältävä kastike. Tarjoamalla Mexican Chilli ateriakastiketta esimerkiksi vähärasvaisen jauhelihan ja riisin kera saat helposti ja nopeasti valmistettua aidon meksikolaistyylisen maukkaan, vähärasvaisen aterian.

Mexican chilipata

800 g naudan sisäpaistia paloina
4 sipulia
8 valkosipulinkynttä
4 rkl ruokaöljyä
suolaa
5 dl voimakasta punaviiniä
400 g Uncle Ben’s Mexican Chilli ateriakastiketta
halutessasi 2 tuoretta chilipalkoa hienonnettuna
50 g tummaa suklaata (väh. 70 % kaakaota)

Paista lihapaloihin väri nopeasti pannulla. Nosta ne pannulta uunivuokaan tai pataan. Siivuta sipulit ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä hetki. Lisää ne myös pataan. Mausta suolalla ja kaada päälle punaviiniä ja Mexican chili ateriakastike. Hienonna joukkoon tuoretta chiliä halutessasi vähän voimakkaampaa pataa.

Anna padan muhia uunissa 175-asteessa 2-3 tuntia. Lisää aivan lopuksi veitsellä hienonnettu suklaa padan joukkoon. Tarjoile pata tortillojen tai keitetyn riisin kanssa. Pata on parasta yksi päivä etukäteen tehtynä ja lämmitettynä.

Teksti ja kuvat: Mars Finland Oy

Lue myös:

    Uusimmat