Mainos

EKP työnsi jälleen rahaa markkinoille

Pankkien käteisen tarve on noussut 120 miljardiin euroon Yhdysvaltojen asuntolainakriisin vuoksi.

Levottomuus maailman rahamarkkinoilla on kasvanut jälleen. Euroopan keskuspankki lainasi tänään liikepankeille 50 miljardia euroa kolmeksi kuukaudeksi. Se ei riittänyt tyydyttämään pankkien käteisen tarvetta, joka nousi 120 miljardiin euroon.

Myös Yhdysvaltain keskuspankki työnsi rahaa markkinoille. Summa oli 3,8 miljardia euroa.

Pankit tarvitsevat käteistä sen vuoksi, etteivät ne saa enää normaalisti rahaa markkinoilta Yhdysvaltain asuntolainakriisin murennettua luottamuksen pankkeihin.

Tilannetta pahensi tänään se, että esiin nousi uusia Yhdysvaltain asuntolainakriisin uhreja. Brittiläinen sijoitusyhtiö Cheyne Finance ilmoitti joutuvansa myymään omistuksiaan. Myös brittipankki Barclays oli esillä.

Euroopan unionin komission edustaja arvioi kuitenkin, ettei kriisillä ole vaikutuksia euroalueen talouskasvuun. Saksassa tutkimuslaitos GfK:n mittaama kuluttajien luottamusindeksi putosi silti selvästi heinäkuusta. Myös elinkeinoelämän luottamusta mittaava Ifo-indeksi laski.

Suomessa kuluttajien ja elinkeinoelämän luottamus on pysynyt vahvana. Saksassa luottamusindekseihin vaikuttaa se, että Yhdysvaltain asuntoluottokriisi on iskenyt voimakkaasti eräisiin pankkeihin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.