Mainos

EKP piti ohjauskoron ennallaan – ei kommentteja Kreikasta

Euroopan keskuspankki pitää euroalueen rahoitusmarkkinoiden ohjauskoron ennallaan tasan yhdessä prosentissa. EKP:n neuvoston päätös vastasi markkinoiden odotuksia.

EKP laski ohjauskorkoa sekä marraskuussa että joulukuussa 0,25 prosenttiyksiköllä. Euroalueen ohjauskorko ei ole koskaan aiemmin ollut näin alhaisella tasolla.

EKP:n pääjohtajan Mario Draghin mukaan euroalueella on havaittavissa alustavia merkkejä taloustilanteen vakautumisesta, mutta epävarmuus on edelleen suurta. Hänen mukaansa on edelleen suuri riski, että velkakriisi leviää nykyistä laajemmalle.

Draghin odotettiin kommentoivan tiedotustilaisuudessaan EKP:n mahdollista roolia Kreikan velkakriisin hoidossa. Hän kieltäytyi kuitenkin arvioimasta, mitä keskuspankin omistamille Kreikan joukkovelkakirjoille tehdään.

Myös EKP:ta on vaadittu suostumaan yksityisen sektorin lailla Kreikka-omistusten alaskirjauksiin maan velkataakan keventämiseksi.

Euromaiden valtiovarainministerit kokoontuvat illalla Brysseliin lyhyellä varoitusajalla järjestettyyn kokoukseen keskustelemaan Kreikan tilanteesta. Myös Draghin on määrä osallistua kokoukseen.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.