Mainos

EKP piti ohjauskoron 3,75 prosentissa

Seuravaa koronnostoa odotetaan kuitenkin viimeistään kesäkuussa.

Euroopan keskuspankki on pitänyt euroalueen rahamarkkinoiden ohjauskoron ennallaan 3,75 prosentissa. Päätös oli markkinoiden odotusten mukainen.

EKP nosti ohjauskorkoa viimeksi maaliskuun alussa 0,25 prosenttiyksikköä. Silloinen nosto oli jo seitsemäs vuoden 2005 joulukuun jälkeen.

Pääjohtaja Jean-Claude Trichet luonnehti EKP:n rahapolitiikkaa keskuspankin neuvoston kokouksen jälkeen edelleen "kevyen puoleiseksi". Trichet varoitti inflaatioriskien olevan nousussa ja edellyttävän EKP:lta valppautta.

Markkinoiden odotukset korkotason nousun jatkumisesta vahvistuivat kokouksen jälkeen edelleen. Analyytikot ennakoivat EKP:n nostavan ohjauskorkoa 25 pistettä 4,0 prosenttiin neuvoston kesäkuun kokouksessa. Markkinoilla arvaillaan, että EKP voisi jopa varhentaa seuraava nostopäätöstä, mikä on nostanut euroa sekä dollaria että jeniä vastaan.

EKP aloitti rahapolitiikan kiristämisen joulukuun 2005 alussa. Ohjauskorkoa nostettiin silloin 0,25 prosenttiyksikköä 2,00 prosentista 2,25 prosenttiin. Keskuspankki on nostanut ohjauskorkoa siis jo seitsemän kertaa 25 pisteen askelin.

Euron ja Yhdysvaltain dollarin ohjauskorkojen ero on tällä hetkellä 1,50 prosenttiyksikköä. Euron ja jenin ohjauskorkojen ero on 3,25 prosenttiyksikköä. Yhdysvaltain rahamarkkinoiden ohjauskorko on 5,25 prosenttia ja Japanin 0,50 prosenttia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.