Mainos

EKP piti korot ennallaan

Euroopan keskuspankin neuvosto on odotetusti jättänyt rahamarkkinoita ohjailevat korot ennalleen. Frankfurtissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa pankin pääjohtaja Wim Duisenberg kieltäytyi kommentoimasta EKP:n mahdollista väliintuloa euron kurssi vahvistamiseksi.

EKP:n perusrahoitusoperaatioiden repo-korko on edelleen 2,5 prosenttia, maksuvalmiuskorko 3,5 prosenttia ja talletuskorko 1,5 prosenttia. Pankin pääjohtaja Wim Duisenberg sanoi, että euro on nyt samalla tasolla kuin kesällä 1997 ja viime vuoden keväällä. Duisenberg huomautti myös, että euron viimeaikainen kehitys on sopii pidemmän ajan raameihin. Hänen mukaansa euron vahvistumismahdollisuudet ovat hyvät.

Duisenberg kieltäytyi kommentoimasta, oliko EKP:n neuvostossa keskusteltu interventiosta eli euron arvon tukemisesta. Duisenbergin mukaan euromaiden talouskasvun näkymät ovat tällä hetkellä suotuisat. Hän tähdensi myös, että maat pitävät kiinni aiemmin sovitusta budjettikurista.

Euromaiden inflaatio pysyy EKP:n mukaan yhdessä prosentissa. Myös ensi vuonna inflaatio pysyy hyvin alle kahdessa prosentissa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.