Mainos

EKP pitää talouskriisin vuoksi puhelinkonferenssin

Euroopan keskuspankin neuvosto pitää tänään ylimääräisen puhelinkonferenssin, jossa on tarkoitus keskustella euromaiden velkakriisistä ja Italian talouden tilasta. Asiasta kertoivat EKP:n lähteet eilen. Epävirallisten tietojen mukaan kokous on kello 19 Suomen aikaa, mutta EKP ei ole vahvistanut asiaa.

Lähteiden mukaan EKP:n neuvosto ei ole päässyt yksimielisyyteen siitä, pitäisikö sen ostaa Italian joukkovelkakirjoja. Italian mukaan EKP on luvannut ostaa joukkovelkakirjoja huomisesta alkaen, jos Italia kiirehtii lupaamiaan säästötoimia.

Diplomaattilähteen mukaan myös G7-ryhmän talousministerit ja keskuspankkiirit kokoustavat puhelimitse tänään.

Euroalueen talouskriisi ja Yhdysvaltojen luottoluokituksen laskeminen aiheuttivat ylimääräisiä puhelinneuvotteluja myös lauantaina.

Britannian pääministeri David Cameron ja Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy neuvottelivat talouskriisistä puhelimitse. Britannian valtiovarainministeri George Osborne keskusteli puolestaan IMF:n johtajan Christine Lagarden kanssa.

G20-maiden edustajat ehtivät Etelä-Korean mukaan pitää jo aamuvarhaisella oman kokouksensa. Sen sisällöstä ei kuitenkaan annettu tietoja.

Pörssikurssien on pelätty heikkenevän voimakkaasti ensi viikolla Yhdysvaltain luottoluokituksen laskun vuoksi. Esimakua saatiin tänään Israelista, missä Tel Avivin pörssin kaupankäynti keskeytettiin väliaikaisesti heti aamulla kuuden prosentin laskun takia.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso Mirja Sipisen juttu (Seitsemän uutiset 7.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.