Mainos

EKP on valmis vastustamaan inflaatiota

Euroopan keskuspankin EKP:n pääjohtaja Wim Duisenberg vakuuttaa pankin olevan valmis toimiin inflaatiota sekä deflaatiota vastaan.

Hän kuitenkin huomauttaa, että pankin ajama linja näyttää tällä hetkellä toteutuvan ilman merkittäviä vaikeuksia. Duisenberg sanoi Chicagossa eilen, että rahan tarjontaa ja hintojen kehitystä koskevat tiedot kertovat vakaasta hintakehityksestä.

-Pankki seuraa kehitystä erittäin tarkasti ja mikäli tarvetta ilmenee, aiomme myös toimia tarvittavalla tavalla estääksemme joko inflaatio- tai deflaatiopaineiden liiallisen voimistumisen, Duisenberg sanoi.

Duisenbergin mukaan tarkat analyysit osoittavat rahan nykyisen kasvuvauhdin pitävän inflaation EKP:n tavoitteen eli kahden prosentin alapuolella, mikäli talous kasvaa Emu-maissa 2,0-2,5 prosentin vauhtia. EKP ilmoitti että, että niin sanottu laaja raha eli M3-raha kasvoi euroalueella 4,5 prosenttia joulukuussa vuoden 1997 joulukuuhun verrattuna. Kolmen kuukauden eli loka-joulukuun keskimääräinen M3-rahan vuosikasvu oli 4,7 prosenttia. M3-raha käsittää liikkeessä olevat setelit ja metallirahat, avista-, säästö- ja alle neljän vuoden talletukset.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.