Mainos

EKP nosti euroalueen talouden kasvuarviota

Euroopan keskuspankki päätti jättää keskeisimmän ohjauskorkonsa ennalleen kahteen prosenttiin, mutta nosti samalla hieman arvioitaan euroalueen talouskasvusta ja inflaatiosta.

Keskuspankin mukaan euroalueen talous kasvaa tänä vuonna 1,6-2,2 prosenttia, kun kesäkuussa pankissa arvioitiin kasvuksi 1,4-2,0 prosenttia. Ensi vuonna 12 maan euroalueen talous kasvaa pankin mukaan 1,8-2,8 prosenttia, kun aiemmin kasvun uskottiin asettuvan 1,7-2,7 prosentin haarukkaan.

Euroalueen inflaation arvioitiin asettuvan tänä vuonna 2,1-2,3 prosentin välille, kun kesäkuussa tämä vuoden inflaatioksi arvioitiin 1,9-2,3 prosenttia. Ensi vuonna inflaatio asettuu 1,3-2,3 prosentin välille, kun aiempi arvio oli 1,1-2,3 prosenttia.

-Me odotamme euroalueen taloudellisen toipumisen jatkuvan ja tulevan laajapohjaisemmaksi tulevien vuosineljännesten aikana niin, että se johtaa vahvempaan noususuuntaukseen vuonna 2005, keskuspankin pääjohtaja Jean-Claude Trichet muotoili.

EKP:n päätös jättää ohjauskorkonsa ennalleen oli markkinoiden ennakko-odotusten mukainen. Keskuspankki on viimeksi muuttanut ohjauskorkoaan viime vuoden kesäkuussa, jolloin se laski korkoa puoli prosenttiyksikköä 2,5 prosentista.

EKP julkisti tänään ensimmäistä kertaa makrotaloudellisen ennusteensa neljännesvuosipohjalta. Keskuspankki on tähän asti julkistanut arvionsa vain kahdesti vuodessa, kesäkuussa ja joulukuussa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.