Mainos

EKP:n pääkonttorista tähtitieteellinen lasku

Euroopan keskuspankin rakenteilla olevan pääkonttorin kustannukset ovat tuplaantuneet alkuperäisestä.

Saksalaisen Der Spiegel -lehden mukaan Frankfurtiin rakennettavan pääkonttorin rakennuskustannukset ovat nousemassa 1,15-1,3 miljardiin euroon.Kun rakentaminen alkoi vuonna 2010, kustannuksiksi arvioitiin 500 miljoonaa euroa.

EKP:n uusi pääkonttori on itävaltalaisarkkitehdin Wolf Prixin luomus, jossa kaksi nojallaan olevaa, lähes kokonaan lasista ja teräksestä tehtyä tornia on yhdistetty roikkuvilla puutarhoilla. Pilvenpiirtäjän katsotaan näyttävän enemmän veistokselta kuin toimistorakennukselta.

Arvostelijat moittivat rakennuttajien tilannetajua. Samaan aikaan kun moni euromaa painiskelee vakavissa talousvaikeuksissa, pankkiirit rakentavat veromaksajien rahoilla luomusta, joka on 30 metriä korkeampi ja kaksi kertaa kalliimpi kuin Saksan suurin pankki Deutsche Bank.

EKP:n uudet toimistotilat ovat valmistuessaan kalleimmat koko euroalueella. Kompleksissa on työtilat noin 2 000 työntekijälle, ja kun rakentamiskustannukset nousevat yli miljardiin euroon, tulee yksittäiselle työtilalle hintaa keskimäärin hulppeat 600 000 euroa.

EKP tarjoaa nettisivuillaan virtuaalikierroksen uudessa pääkonttorissaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.