Mainos

EKP:n korkopäätös laskee asuntolainojen korkoja

EKP laski tänään odotetusti ohjauskorkoaan puoli prosenttiyksikköä tasan kahteen prosenttiin. Lasku helpottaa myös asuntovelallisten asemaa, koska sen odotetaan entisestään laskevan myös asuntolainojen korkoa.

- Tämä koronlasku vaikuttaa enemmän kotitalouksiin ja asuntovelallisiin ja korkomenojen kautta mahdollistaa myös kulutusmenojen kasvun. Näkisin, että tämä on suurempi asia asuntovelalliselle. Yritysten investointeja rajoittaa kysynnän heikkous, arvioi OP-Pohjolan pääekonomisti Anssi Rantala.

Koronlasku oli neljä viime syksyn jälkeen, mutta seuraavaa odotetaan heti maaliskuulle. Keskuspankin toimet tukevat valtioiden elvytyspaketteja, joilla pyritään taltuttamaan maailmanlaajuista taloustaantumaa.

- Uskon, että jos taloustilanne on edelleen synkkä kesällä tai kesän jälkeen, ja edelleen taantuma syvenee, niin voidaan nähdä jopa lisälaskuja. Tällä hetkellä näkisin, että 1,5 prosenttia on lattia, mihin EKP:n neuvosto on valmis korkoa laskemaan, Rantala sanoo.

Suomen hallitus valmistelee elvytyspakettia helmikuun lisäbudjettiin. Summa lienee sadoissa miljoonissa, joiden avulla yritetään saada miljardiluokan vaikutukset aikaiseksi talonrakennukseen ja -korjauksiin, teiden parannuksiin ja muihin julkisiin menoihin.

Vaikka valtioiden toimin maailman taantumaa ei saadakaan taltutetuksi, elvytyspaketit ovat ainoa keino saada kelkka kääntymään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.