Mainos

EKP:n Garganas: Rahapolitiikka hyvin kevyttä

Euroalueen ennätyksellisen alhainen korkotaso ei Euroopan keskuspankin neuvoston jäsenen Nicholas Garganaksen mukaan juuri jätä tilaa koron laskulle.

EKP:n nykyinen rahapolitiikka on hyvin kevyttä ja tukee kasvua voimakkaasti, sanoi Garganas.

- EKP:lla on hyvin vähän liikkumavaraa. Nykyisessä tilanteessa keskuspankki on tehnyt oman osansa. Rahapolitiikan säädöt ovat nyt sopivat, sanoi Garganas, joka on Kreikan keskuspankin pääjohtaja.

Kysymykseen ovatko korot saavuttaneet nyt pohjan, ellei taloudellinen tilanne heikkene, Garganas vastasi, että siltä näyttää.

- Näin on varmasti, jos odotukset euroalueen kasvun vahvistumisesta alkavat toteutua, hän sanoi.

EKP laski kesäkuun alussa rahamarkkinoiden ohjauskorkonsa 2,50 prosentista 2,00 prosenttiin.

Euroalueen kauppataseen ylijäämä 3,7 mrd euroa toukokuussa

Euroalueen kauppataseen ylijäämä laski toukokuussa 3,7 miljardiin euroon, kun ylijäämä vuotta aiemmin oli 8,8 miljardia euroa. Tammi-toukokuussa ylijäämä supistui Eurostatin julkistamien ennakkotietojen mukaan 32,0 miljardista eurosta 14,0 miljardiin euroon. Euromaiden viennin arvo pieneni alkuvuonna 4,0 prosenttia vuotta aiemmasta.

Euroalueen sisäinen kauppa sen sijaan kasvoi 1,0 prosenttia. Euroalueen vienti laski 425,3 miljardiin euroon. Tuonti kasvoi alkuvuonna hivenen ja nousi 411,3 miljardiin euroon. Euromaiden kauppa toisiin euromaihin nousi 444,0 miljardista eurosta 450,3 miljardiin euroon.

Koko Euroopan unionin vienti supistui tammi-toukokuussa 4 prosenttia 392,3 miljardiin euroon ja sisäinen kauppa 2 prosenttia 657,1 miljardiin euroon. EU:n kauppataseen alijäämä nousi 7,4 miljardista 20,3 miljardiin euroon.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.