Mainos

EKP:ltä ei odoteta koronlaskua

Euroopan keskuspankin neuvosto tuskin alentaa korkoja torstaina, arvioivat korkoja seuraavat ekonomistit uutistoimisto Reutersin kyselyssä. Ekonomistit myöntävät, että EKP:n aivoitusten seuraaminen on jotakuinkin mahdotonta. Mielipidekyselyyn osallistui 30 ekonomistia. Heistä 17 ennusti, ettei EKP muuta keskeistä ohjauskorkoaan torstaina. Rahamarkkinoita ohjaileva korko on tätä nykyä 4,75 prosenttia.

Kahdeksan kyselyyn vastannutta oli sitä mieltä, että pankki alentaa korkoa. Loput arvioivat että mahdollisuudet alentamiseen ovat fifty-fifty. Suurin osa vastaajista odotti koronalennuksen siirtyvän neuvoston seuraavaan kokoukseen, joka on 11. huhtikuuta. Lisäksi enemmistö oli sillä kannalla, että pudotus asettuu maltillisiin 25 korkopisteeseen.

EKP:n johtavat virkamiehet ovat viime viikosta lähtien antaneet markkinoita hämmentäviä lausuntoja. Loppuviikosta EKP:n pääekonomisti Ottmar Issing ja Ranskan keskuspankin pääjohtaja Jean-Claude Trichet antoivat ymmärtää, ettei inflaatio uhkaa Emu-maita, ja näin ollen koronalennus olisi perusteltua.

EKP on asettanut kuluttajahintojen nousun katoksi kaksi prosenttia, mutta 12 maan keskimääräinen inflaatioprosentti nousi helmikuussa vuositasolla 2,6:een, kun tammikuussa hinnat kohosivat 2,4 prosentin tahtiin. Tammikuusta helmikuuhun hinnat nousivat 0,6 prosenttia, kun ne kuukautta aiemmin olivat laskeneet 0,1 prosenttia.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.