Mainos

EKP julkistaa eurosetelit

Maailman suuri rahanvaihto-operaatio käynnistyy toden teolla tänään.

Euroopan keskuspankki, EKP, julkistaa uusien euroseteleiden tarkat tuntomerkit ja sen jälkeen alkaa kansalaisten opastaminen tunnistamaan aidot setelit mahdollisista väärennöksistä. Yhtä tärkeätä on myös oppia mieltämään euron ostovoima nykyiseen markkaan verrattuna.

Euron setelit on pidetty visusti piilossa keskuspankkien turvasäilöissä, mutta kolikoiden lyömistä sai kurkistaa Rahapajassa Vantaalla.

Seteleitä on varjeltu julkisuudelta sen takia, etteivät rikolliset ehtisi ryhtyä väärennyspuuhiin ennen kuin oikeat lasketaan liikkeesen vuoden vaihteessa.

Tästä päivästä lähtien kuitenkin tuntomerkit tiedetään kaikkialla sen jälkeen, kun Euroopan keskuspankki julkistaa ne Saksassa Frankfurt am Mainissa pidettävässä tiedotustilaisuudessa.

Oppimista helpottaa laaja tiedotuskampanja sekä myös kolikkopötköt, joita tulee joulukuun puolivälissä myyntiin 500 000 kappaletta. Pötkö maksaa 23 markkaa ja siinä on yksi jokaista kolikkolajia. Niitä voi hypistellä, mutta seteleihin pääsee käsiksi vasta tammikuun ensimmäisenä päivänä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.