Mainos

Ekotukihenkilöt huolehtivat työpaikan ympäristöstä

Ympäri vuorokauden surraavat tietokoneet ja lajittelemattomat jätteet ovat valitettavan monen työpaikan arkipäivää. Onneksi apuun ovat tulleet ekotukihenkilöt.

Jouko Tikkanen on yksi Helsingin kaupungin ekotukihenkilöistä, jotka näkevät vaivaa ympäristöystävällisen työpaikan eteen.

- Näin sisäisillä verkkosivuillamme artikkelin, jossa esiteltiin ekotukihenkilöitä. Ilmoittauduin sen jälkeen vapaaehtoiseksi Pohjois-Haagan ja Etelä-Haagan kirjastojen ekotukihenkilöksi.

Ensimmäisenä hommanaan Tikkanen järjesti henkilökunnan sosiaalitiloihin biojäteastian.

- Itse tulin toimintaan mukaan vähän liian myöhään, joten koulutukset jäivät väliin. Aion kuitenkin osallistua koulutukseen ja mielenkiintoisille kursseille, kun niitä taas järjestetään, Tikkanen sanoo.

Helsingissä on jo reilut kaksisataa koulutettua ekotukihenkilöä. Toimintaa ollaan virittelemässä myös Espoossa, Vantaalla, Kirkkonummella, Kauniaisissa ja Keravalla.

Poistokirjoista päänvaivaa

Viime aikoina Tikkanen on kiinnittänyt huomiota siihen, että jätepaperit menisivät oikeaan paikkaan.

- Kirjastoista tulee edelleen paljon lippua ja lappua, joiden on tärkeää mennä kierrätykseen eikä vain tavalliseen roskikseen.

Jo 1970-luvulta Suomen Luonnonsuojeluliittoon kuuluneen Tikkasen perustehtäviin kuuluu myös huolehtia siitä, että kopiokoneiden ja tulostimien käytetyt mustepatruunat päätyvät kierrätykseen.

- Luonnollisesti lähetämme myös kaikki vanhat laitteet tietotekniikkayksikköömme, jonka kautta ne kierrätetään.

Vaikka kirjastoissa voidaan monilta osin olla ympäristöystävällisiä, keksii Tikkanen ainakin yhden asian, jossa olisi parantamisen varaa.

Kirjaston hyllyistä poistettavat kirjat ovat ongelmallisia, sillä vain sisukset voidaan huoletta heittää kierrätykseen. Koska kirjojen kannet on päällystetty muovilla, ne on pakko lykätä roskapönttöön.

-Ensin me tietenkin yritämme myydä poistokirjat, eikä niitä suinkaan heitetä roskikseen. On kuitenkin sellaisia kirjoja, joita kukaan ei kerta kaikkiaan halua ostaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.