Mainos

Ekonomistit: Yhdysvaltain poliittinen venkoilu huolenaihe

Yhdysvaltojen päätös velkakaton nostosta ja hallinnon avaamisesta rauhoittaa markkinoita, muttei poista epävarmuutta. Näin sanovat STT:n haastattelemat ekonomistit.

Sopu syntyi viime tingassa, ja ratkaisu on väliaikainen.

– Entistä enemmän esillä on se, että Yhdysvaltain talouspoliittinen päätöksenteko on jollakin tavalla halvaantunut. Se huolestuttaa markkinoilla, sanoo OP-Pohjolan pääekonomisti Reijo Heiskanen.

Danske Bankin pääekonomistin Pasi Kuoppamäen mukaan vaikean tilanteen selättäminen lisää luottoa, ettei seuraavakaan velkakattovääntö tuota loputtomia vaikeuksia. Kuoppamäki toivoo, että talven aikana päästäisiin pidempiaikaiseen sopuun velkakatosta.

Ekonomistien mukaan Yhdysvaltain politiikka on vaikeasti ennakoitavissa. Pidempiaikainen ratkaisu kiistakysymyksistä olisi Heiskasen mukaan hyväksi Yhdysvaltain elpymiselle. Todellinen ongelma on julkisen talouden kestävyyden ratkaiseminen, hän sanoo.

– Kaikella tällä epävarmuudella on ollut kielteinen vaikutus Yhdysvalloissa. Se ylläpitää epävarmuutta laajemminkin ja estää sitä, että kasvu alkaisi voimistua voimakkaammin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.