Mainos

Ekonomistit arvioivat: Tältä Suomen talous näyttää toiveunissa

Euroopan velkakriisi on rauhoittunut, ja jälkihoidosta on päästy sopuun. Eri tahot löytävät yhteisen sävelen myös Suomen talouden tervehdyttämisestä. Nokian uudet puhelinmallit ovat lyöneet läpi maailmalla.

Tältä näyttää talousrintamalla vuoden kuluttua, jos ekonomistien toiveunet toteutuvat. Suomen eturivin ekonomistit vastasivat STT:n kyselyyn siitä, millainen Suomen taloustilanne voisi parhaimmillaan olla joulukuussa 2013. Vallitsevat olosuhteet pyydettiin ottamaan vastauksissa huomioon.

Kysely lähetettiin sähköpostitse 12 asiantuntijalle, ja vastauksia tuli kahdeksan. Vastauksissa myönteiseen kehitykseen vaikuttavat tekijät jakaantuvat karkeasti kolmeen luokkaan.

Ensinnäkin Suomen talouden kohtalo riippuu eurokriisin kehityksestä. Toisaalta odotettua parempi kysyntä Yhdysvaltain ja Aasian markkinoilla voisi parantaa maailmantalouden kehitystä ja kohentaa taloustilannetta myös vientiriippuvaisessa Suomessa.

Kolmanneksi myönteistä talouskehitystä edistäisi yhteinen näkemys siitä, mitä keinoja Suomen talouden tervehdyttäminen vaatii.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.