Mainos

Ekonomisti rakennepaketista: Kelvannee luottoluokittajille

Suomen luottoluokituksen säilymisen kannalta hallituksen rakenneuudistukset vaikuttavat toistaiseksi riittäviltä, arvioi Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki.  

-Toimenpiteet ja suunnitelma ovat sitä mittaluokkaa, että uskon sen riittävän luottoluokituslaitoksille ja Suomi saa nyt toistaiseksi pidettyä kolmen A:n luokituksensa, hän arvioi. 

Kuoppamäki kuitenkin muistuttaa, että suunnitelmat on vielä pantava toimeen. 

-Yksi avainasioista, joihin luottoluokittajat ovat kiinnittäneet huomiota, on työurien pituus ja eläkeikäkysymykset, jotka jäävät pitkälti kolmikannan valmisteluun. Siihenkin näyttää olevan poliittista tahtoa, joten uskon, että luottoluokittajat suhtautuvat myötämielisesti tilanteeseen, Kuoppamäki sanoo. 

Standard & Poor's vahvisti lokakuussa Suomen kuuluvan luokitukseltaan parhaaseen AAA-luokkaan. Suomella on paras luokitus myös kahdelta muulta merkittävältä luokittajalta Moody'silta ja Fitchiltä. 

Luottoluokittajat tarkastelevat riskejä, jotka voivat vaikuttaa valtion velanmaksukykyyn. Jos luokitus laskee, valtio joutuu maksamaan lainarahastaan suurempaa hintaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.