Ekonomisti: Pakotteet voivat kohdistua maksuliikenteeseen

Uudet pakotteet heijastuvat kielteisesti Suomen talouteen riippumatta siitä, mihin ne kohdistuvat, arvioi Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki.  

Kuoppamäki pitää mahdollisena maksujen välittämiseen liittyviä rajoitteita. Tämä vaikeuttaisi venäläisten ja Venäjällä toimivien yritysten toimintaa, minkä takia ratkaisua harkitaan Kuoppamäen mukaan tarkkaan.  

Uutistoimisto Bloomberg siteerasi lauantaina nimetöntä virkamieslähdettä, jonka mukaan Britannia haluaisi EU:n estävän Venäjältä pääsyn pankkien yleiseen SWIFT-maksujärjestelmään. Järjestelmä on Venäjän tärkeimpiä kanavia kansainvälisille finanssimarkkinoille. Kuoppamäen mukaan tämä on yksi mahdollinen vaihtoehto.  

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) arvioi eilen myöhään päättyneen EU-kokouksen jälkeen, että uusilla pakotteilla on eniten vaikutusta rahoitussektorilla. Lisäksi pakotteita voi olla tulossa asekauppaan, energiateknologiaan ja niin sanottuihin kaksikäyttötuotteisiin, jotka soveltuvat siviilikäytön ohella myös sotilaallisiin tarkoituksiin.  

Lue myös:

    Uusimmat