Mainos

Ekonomisti: Elvytys suunnattava kuntiin

Ekonomisti Markus Lahtinen, Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos

Ekonomisti Markus Lahtinen Pellervon taloudellisesta tutkimuslaitoksesta toteaa, että talouden elvytystoimet kannattaa suunnata ennen kaikkea kuntiin.

- Olen siinä mielessä tyytyväinen hallituksen elvytyspakettiin, että siinä ei ole lähdetty rakentamaan siltoja, jotka eivät johda mihinkään, Lahtinen totesi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Hän kuitenkin laittaisi enemmän painoa kuntien palveluiden turvaamiselle.

- Vaikka valtion tehokkuus- ja tuottavuusohjelma on hyvä asia pidemmän päälle, sitä voisi nyt vähän löysätä. Mieluummin hiukan tuhlailevaa kulutusta kuin tuhlailevia investointeja, Lahtinen totesi.

- Kunnilla on rakenteensa ja tarpeensa ja niistä täytyy pitää nyt huolta. Se on tehokasta elvytystä.

Veronkevennysten elvytysteho sen sijaan on Lahtisen mielestä heikko.

- Ihmisten kannustaminen työntekoon on hyvä asia, mutta ajatus siitä, että se olisi erittäin tehokas elvytyskeino, ei pidä paikkaansa.

Elvytyspaketin eilisessä lähetekeskustelussa eduskunnassa monissa puheenvuoroissa arvosteltiin työnantajan Kela-maksun poistamista. Lahtisen mielestä asiaa kritisoidaan syystä.

- Kyllä sekin elvyttää, mutta erittäin heikosti. Ne yritykset, joissa on eniten työpaikkoja, eivät juurikaan hyödy maksun poistamisesta. Poisto lisää jonkin verran työvoiman kysyntää, mutta sen vaikutus on aika pieni.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.