Mainos

Ekomuoti etsii uusia materiaaleja

20:00

Ekomuoti etsii jatkuvasti uusia materiaaleja. Kierrätysvaatteet ovat toki trendikkäitä, mutta nyt suurinta huutoa ovat kalannahka ja maatuvat kengät. Ekomuotinäytöksiä ja -messuja järjestetään eri puolilla Eurooppaa.

- Tunnemme vaatetuotannon skandaalit Bangladeshissa ja Pakistanissa ja tietenkin tuotantoprosessi on tärkeä. Meidän pitää kuitenkin päästä vielä syvemmälle. On selvitettävä, missä materiaalit on tuotettu, mitä väriaineita käytetty, miten huolehdittu jätevesistä. Tämä kaikki kuuluu ekologisuuteen, muistuttaa Berliinissä järjestetyn vihreän muotinäytöksen järjestäjä Olaf Schmidt.

Yksi uusista materiaaleista on tonnikalan nahka. Nahat jäävät jätteeksi, kun srilankalaiset kalastusyhtiöt lähettävät tonnikalapihvejä Euroopan markkinoille.

- Kun isot kalanjalostusyritykset lähettävät tonnikalapihvejään Eurooppaan - mikä sinänsä on järkyttävän tuhoisaa teollisuutta - ne tuottavat valtavasti jätettä. Yritykset, joiden kanssa työskentelemme, tuottavat kuusi tonnia jätettä kuukaudessa. Me valmistamme näistä hylätyistä kalannahoista nahkatuotteita, kertoo Khogy-firman perustaja Jenny Welwert.

Maatuvat kengät ovat myös melko uusi keksintö.

- Kaksi vuotta sitten tulimme markkinoille ja esittelimme maailman ensimmäiset maatuvat kengät, jotka voi istuttaa maahan ja ne hajoavat täydellisesti. Panimme myös hieman siemeniä kenkien sisään, joten vanhoista tossuistasi kasvaa pian kukkia, esittelee Oat Shoes-yrityksen perustaja Christiaan Maats.

Berliinin ekomuotitapahtumassa tuotteitaan esitteli toista sataa ekomuodin valmistajaa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.