Mainos

Ekaluokkalaiset tänään opintielle – miten maistui kouluruoka?

Useat ekaluokkalaiset ottivat ensiaskeleet opiskelun lisäksi myös kouluruoan maailmaan, kun useimmat opinahjot alkoivat eilen ja tänään ympäri Suomen. MTV3 uutiset kysyi Tampereen ja Ivalon ala-asteiden opettajilta, miten ruokaan suhtauduttiin koulussa.

Lapin Ivalossa 20 vuotta opettajana työskennellyt Minna Huhtamella otti rutiinilla ensimmäisen päivän, kun luokkaan asteli 12 uutta oppilasta.

Jo sinänsä jännittävä koulupäivä lähti Huhtamellan mukaan mukavasti liikkeelle uusien oppien muodossa. Myös kouluruokailu oli uutta – ja hieman jännittävää – oppilaille.

– Reippaasti kaikki maistelivat. Meillä oli ensimmäisenä päivänä makkarakastiketta. Joiden kohdalla oli pientä nirsoutta havaittavissa, Huhtamella kertoo.

Parinkymmenen vuoden opettajanuransa aikana Huhtamella kertoo havainneensa sen, että lapset ovat ruoan suhteen hiukan ennakkoluuloisempia kuin menneinä vuosina.

– Perusruoat kelpaavat kyllä lapsille eli lihakeitto tai makaronilaatikko. Yleensä erikoiset ruokien nimet ja kasvisruoka tai muuten erikoisennäköinen ruoka synnyttää lapsissa ennakkoluuloja, Huhtamella sanoo.

– Lapsilla on ehkä myös liian paljon vaihtoehtoja ja valinnanvaraa, hän jatkaa.

"Nirsoutta ruoan suhteen on ollut aina"

Tampereen Amurin ala-asteella kouluruokailua on harjoiteltu esiopetuksen kautta. Rehtori Pia Heikkilä kertoo, että puolet ensimmäisen luokan oppilaista kävi esiopetuksessa.

– Se helpotti paljon suhtautumista myös kouluruokaan.

Rehtori ei ole kuitenkaan vuosien saatossa huomannut mitään suurta muutosta tamperelaisten oppilaiden suhtautumisessa kouluruokaan.

– Nirsoutta ruoan suhteen on ollut aina, Heikkilä sanoo.

Tampereen Amurissa suuri osa lapsista menee iltapäiväkerhoon, jossa oppilaita odottaa välipala. Ivalossa puolestaan kunta järjestää koulun päätyttyä jokaiselle pänttääjälle välipalan.

– Olemme tarjonneet tällaisen mahdollisuuden nyt kaksi vuotta, Huhtamella sanoo.

Peruskoulun aloitti tänä syksynä noin 60 000 ekaluokkalaista ympäri Suomen.

Miten teidän perheessämaistuukouluruoka –Osallistu keskusteluun Facebook-sivuillamme!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.