Mainos

EK: Yllätystupo ei ole mahdollinen

Elinkeinoelämän keskusliitto EK katsoo, että keskusteluja työmarkkinoita koordinoivasta raamisopimuksesta ei kannata jatkaa. Se ei työnantajien mielestä ole mahdollista tilanteessa, jossa lakot ja ylisuuret palkankorotukset estävät huonon taloustilanteen korjaamisen.

EK:n työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroisen mukaan vaikuttaa siltä, että keskusjärjestötasolla ei ole pohjaa keskusteluille. Hän korostaa, että koska osapuolilla on yhteinen näkemys talouskriisin syvyydestä ja työllisyystilanteen heikentymisestä, hyvää yhteistyötä tarvitaan kuitenkin jatkossa.

MTV:n uutiset kertoi eilen, että työmarkkinajärjestöt ja hallitus ovat neuvotelleet tiiviisti viimeiset kolme viikkoa tupoa muistuttavasta kolmivuotisesta raamisopimuksesta työmarkkinoille. Ratkaisua toivottiin jo ensi viikoksi.

MTV:n uutisten tietojen mukaan hallitus on yrittänyt taivuttaa tupo-ratkaisusta toistuvasti irtisanoutunutta Elinkeinoelämän keskusliittoa sopimuksen taakse lupaamalla sille 2-3 prosentin alennusta yhteisöveroon. Palkansaajien verotusta ei olisi kiristetty.

Palkansaajat pettyivät EK:n ratkaisuun

SAK ja STTK ovat erittäin pettyneitä siihen, että työnantajien EK ei halua jatkaa keskusteluja yhteisistä sopimusnäkymistä. Järjestöjen mukaan linjaus vaikeuttaa tulevia palkkaneuvotteluja.

STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpään (sd.) mukaan EK:n tuntee olevansa nyt niin vahvoilla, ettei se tarvitse konsensusta.

SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn (sd.) mukaan sopimisen mahdollisuus heitettiin liian helpolla pois.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.