Mainos

EK: Työtuntiselvityksessä sekoitettu erilaiset työsuhteet

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) mukaan Taloussanomien tekemä työaikavertailu johtaa osittain harhaan. EK:n mukaan vertailusta puuttuu maininta siitä, ettei se mittaa säännöllisen kokoaikatyön pituutta eri maissa. EK:n mukaan vertailussa on mukana osa-aikatyötä tekevät.

Liiton mukaan säännöllistä kokopäivätyötä tekevien palkansaajien vuosityöaika on kansainvälisesti verrattuna varsin lyhyt.

Taloussanomat viittaa uutisessaan konsulttiyhtiö Deloitten EU-komissiolle tekemään selvitykseen eurooppalaisten työajoista.

- Deloitten vertailussa on kyse kaikkien työssäkäyvien, myös yrittäjien, tekemien työtuntien määrästä henkilöä kohti, ei lain tai sopimusten mukaisesta työajasta. Mukana ovat siis myös osa-aikatyötä tekevät. Monessa Euroopan maassa osa-aikatyötä tehdään huomattavan runsaasti, minkä vuoksi myös keskimääräinen työtuntien määrä on varsin alhainen. Suomessa osa-aikatyön osuus on keskimääräistä pienempi, muistuttaa asiantuntija Seppo Saukkonen EK:sta .

Liiton mukaan ne maat, joissa tehdään hyvin runsaasti osa-aikatyötä, putoavat tässä vertailussa lyhyen työajan maiksi. Esimerkiksi Hollannissa kaikista työsuhteista 37 prosenttia on osa-aikaisia, kun Suomessa osa-aikasuhteita on noin 12 prosenttia. EK:n mukaan vertailu mittaa enemmänkin keskimääräistä työpanosta kansantaloudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.