Mainos

EK syyttää AKT:ta ahneudesta

Elinkeinoelämän keskusliitto EK moittii Auto- ja kuljetusalan työntekijäliittoa AKT:ta sovintoesityksen hylkäämisestä. EK:n johtaja Eeva-Liisa Inkeroisen mukaanAKT:n toiminta on häikäilemätöntä ja vastuutonta.

- AKT hylkäsi tarjouksen, joka olisi tarjonnut teollisuuden yleistä linjaa korkeammat palkankorotukset. Kuljetusalan heikko taloudellinen tila ja alan kustannusten välillinen merkitys koko kansantaloudelle ei ole heijastunut millään tavoin AKT:n vaatimuksiin ja toimintatapoihin, Inkeroinen toteaa.

EK:n johtaja huomauttaa, että muut ammattiliitot ovat osoittaneet sopimusneuvotteluissaan taloustilanteen huomioivaa yhteiskuntavastuuta.

- AKT:n ylimitoitetut palkankorotukset heikentäisivät toteutuessaan ennestään alan työllistämisedellytyksiä ja nostaisivat muidenkin toimialojen kuluja talouskriisin oloissa. Kohtuuttomia vaatimuksia vauhditetaan lakolla, joka aiheuttaa suuria vaikeuksia niin yrityksille kuin kansalaisille juuri sillä hetkellä, kun kaikki huomio tulisi kiinnittää talouskasvun edellytysten vahvistamiseen, Inkeroinen sanoo.

Myös Metsäteollisuus ry tuomitsee AKT:n toimet vastuuttomiksi.

- Valtakunnansovittelijan esitys autoliikenteen työehtosopimuskiistan ratkaisemiseksi olisi ollut järkevä ulospääsytie lakon välttämiseksi. AKT:n päätös hylätä esitys on täysin vastuutonta toimintaa tässä taloustilanteessa, kertoo Metsäteollisuus ry:n työmarkkina-asioista vastaava varatoimitusjohtaja Jari Forss.

Lakko vaikeuttaa huomattavasti metsäteollisuuden kuljetuksia ja koko vientiteollisuuden toimintaa.

Lue myös:

Katso Leea Ollikaisen juttu ja politiikan toimittaja Raimo Pitkäsen haastattelu

Katso Jussi Kärjen analyysi

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.