Mainos

EK rauhoittelee huolta talouskasvun hidastumisesta

EK

Suomessa odotellaan jännittyneinä, miten kansainvälinen rahoituskriisi tulee vaikuttamaan Suomen kansantalouteen. Oman arvionsa tilanteesta luovuttaa myöhemmin tänään Suomen Pankki.

Elinkeinoelämän Keskusliiton johtaja Jussi Mustonen rauhoittelee kuitenkin huolta Suomen talouskasvun hidastumisesta. Hänen mukaansa on oltava realisti ja ymmärrettävä, että ensi vuosi on talouskasvun kannalta heikompi kuin tämä vuosi, mutta siitä ei ole syytä panikoitua.

- Suomi pärjää 1-2 prosentin kasvullakin ihan hyvin.

Mustonen muistuttaa, että vain muutaman prosentin kasvu on ollut Euroopassa ja Suomessakin täysin normaalia.

- Niin kauan kuin emme mene oikeaan taantumaan tai lamaan, voimme olla aika rauhallisin mielin. Me tulemme menemään tästä suhdannesyklistä läpi ilman suuria vaikeuksia, Mustonen tiivistää MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Mustonen myös uskoo, että koko maailman talouteen vaikuttava Yhdysvaltojen finanssikriisi saadaan ratkaistua pian tavalla tai toisella, minkä johdosta myös jatkuvasta korkojen nousujen pelosta päästään irti.

- Olen melko varma, että tavalla tai toisella tämä kriisi ratkaistaan ja se pitää sisällään amerikkalaisten veronmaksajien rahaa ja europpalaisten veronmaksajien rahaa Euroopassa. Tätä kautta tämä perusongelma tästä epäluottamuksesta ratkeaa ja sitä myöten ylimääräinen riskilisä rahan hinnassa ja koroissa tulee poistumaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.