Mainos

EK:n vaalitentti alkoi – vain yksi puheenjohtaja alentaisi työn verotusta

Elinkeinoelämän keskusliiton vaalitentti alkoi hetki sitten vauhdikkaasti veronalennuskeskustelulla

Vaalitentissä on neljän suurimman puolueen puheenjohtajat. Vanhalla Ylioppilastalolla ovat SDP:n Antti Rinne, keskustan Juha Sipilä, perussuomalaisten Timo Soini ja kokoomuksen Alexander Stubb.

– Työn verottamista on alennettava seuraavan hallituksen aikana ehdottomasti. Verotusta on muutettava kautta linjan. Progressiivinen verotus on järkevää, eli meidän kannattaa vahvistaa kaikkien kansalaisten ostovoimaa, linjasi heti Stubb avauksessa.

– Verotus on kokonaisuus, jossa pitää olla oikeudenmukainen. Verot on asetettava maksukyvyn mukaan, esimerkiksi meillä on varaa maksaa enemmän veroja, Soini sanoi ja viittasi puheenjohtajakollegoihin.

– En uskaltaisi luvata veronalennuksia tässä tilanteessa. Sovitaan seuraavassa hallituksessa, että bruttoveroaste ei saa nousta ja sen sisällä tehtäisiin eri painotuksia. Tätä pitäisin hyvänä periaatteena, Sipilä toteaa.

– En tohtisi minäkään luvata veronalennuksia tässä taloustilanteessa. Verotuksen tarkoitus on kerätä veroja julkiseen palveluun. Oikeudenmukaisuus voisi mahdollistaa sen, että verotuksen sisällä pystytään tekemään painotuksia. Olen samaa mieltä siitä Soinin kanssa, että joillain on varaa maksaa enemmän veroja, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne totesi.

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies avasi tentin sanomalla, että tulevien vaalien tärkein kysymys on taloudessa. 

– Kaiken kaikkiaan puhutaan kasvusta. Mitkä ovat kasvun lähteet? Teollisuuden alasajo täytyy kääntää, entäpä digitalisaatio?

EK:n toimitusjohtaja vetosi avauspuheessaan myös maltillisiin palkankorotuksiin ja työn verotuksen keventämiseen. 

Keskustelua vetää MTV:n vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila ja EK:n viestintäjohtaja Jouni Kemppainen

MTV Uutiset lähettää tentin suorana nettisivuillaan kello 16-18.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.