Mainos

EK:n uusi työmarkkinajohtaja vaatii palkkamalttia

Henkilövaihdokset Elinkeinoelämän keskusliiton johdossa jatkuvat. Pitkän linjan työnantajavaikuttaja Lasse Laatunen nimitettiin EK:n uudeksi työmarkkinajohtajaksi. Samalla kaksi muuta johtajaa siirrettiin sivuun.

Myllerrys elinkeinoelämän keskusliiton johdossa jatkuu. Toimitusjoihtaja pantiin vaihtoon noin kuukausi sitten, ja tänään lähtöpassit sai kaksi johtoryhmän jäsentä. Syyksi arvellaan muun muassa kiisteltyä raamisopimuista, jota varsinkin Jukka Ahtela oli neuvottelemassa. Toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen mukaan kyse on tavanomaisesta organisaation kehittämisestä.

Tehtävään asialinjalla

EK:n uudeksi työmarkkinajohtajaksi nousee pitkän linjan työnantajavaikuttaja Lasse Laatunen. Laatunen sanoo lähtevänsä tehtävään asialinjalla. Viime aikojen kovista työmarkkinapuheista huolimatta, Laatunen sanoo välien työntekijäjärjestöihin olevan kunnossa.

– Minun mielestä välit ei ole tulehtuneet ollenkaan, puolin ja toisin on ammattineuvottelijoita.Välillä käytetään vähän kovempaa ja välillä vähän kiltimpää kieltä.

Laatunen tunnetaan taitavana ja ratkaisuihin pyrkivänä neuvottelijana. Tähän asti taustalta vaikuttanut mies joutuu nyt setvimään työmarkkinakiistoja eturivissä. Yksi suuri riita koskee raamisopimuksen yhteydessä sovittuja koulutuspäiviä. Laatunen vastaa pyöreästi kysymykseen mahdoolisuudesta saada työmarkkinakiista ratkaistuksi.

Taloustilanne vakava

– Sitä mä en tiedä koska mä en tunne sitä asiaa, mutta aika vähän tietysti maailmassa on mahdottomia työmarkkinakysymyksiä, jos ne halutaan ratkaista.

Laatunen painottaa taloustilanteen vakavuutta ja muistuttaa palkkamaltin välttämättömyydestä ensi vuoden liittoneuvotteluissa.

(MTV3)

Katso Vesa Kallionpään juttu (Seitsemän uutiset 14.12.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.