Mainos

EK:n Pukkinen: Tämä on lakon vakavin seuraus

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Mikko Pukkinen toivoo, että sovinto teknologiateollisuuden työriidasta saadaan aikaiseksi pikaisesti ja raamisopimuksen puitteissa. Valtakunnansovittelija Esa Lonka jätti illalla sovintoesityksensä työriidan ratkaisemiseksi. Lonka odottaa osapuolilta vastausta tänään kello 19 mennessä.

Pukkinen kertoi MTV3:n Huomenta Suomessa, että työntekijäjärjestöillä ja kentällä on ollut epärealistinen kuva siitä, minkälainen palkanmaksukyky ylipäätään suomalaisilla yrityksillä on.

– Tilannetta on ehkä ollut vaikea tunnistaa ja johtopäätöksiä oikealla tavalla vetää, koska on paljon yrityksiä, joilla on tilauskirjat täynnä. Mutta toisaalta yleisesti ottaen näkymät ovat erittäin epävarmat. Tämä on todennäköisesti aika merkittävä tausta tälle tilanteelle.

Pukkisen mukaan lakko tulisi jatkuessaan erittäin kalliiksi.

– Jos lakko jatkuisi vielä kaksi viikkoa, siitä tulisi noin 700 miljoonan euron liikevaihdon menetykset. Jos siitä eteenpäin lakko jatkuisi, alettaisiin puhua miljardeista.

– Hankalin ja vakavin seuraus lakosta on se, kun pitää huolehtia kaikin keinoin suomalaisten yritysten kansainvälisestä kilpailusta. Jos meillä ei todella ole toimivia työmarkkinoita vaan epävarmuustekijöitä, se johtaa siihen, että meidän on vaikea saada työpaikkoja ja lisää investointeja.

(MTV3)

Katso Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajan Mikko Pukkisen haastattelu: (Huomenta Suomi 24.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.