Mainos

EK:n puheenjohtaja: Perussuomalaisten populismilla ei rakenneta Suomea

Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja, vuorineuvos Ole Johansson, seuraa meneillään olevaa vaalikeskustelua vakavalla mielellä. Hänestä tärkeät asiakysymykset ovat jääneet populismin jalkoihin. Populismista hän syyttää eritoten perussuomalaisia.

— Olemme tottuneet tekemään hallitusohjelmia yhdessä vastuullisten puolueiden kanssa. Ne ovat halunneet viedä Suomea eteenpäin Euroopan unionin jäsenenä ja silloin kiilan lyöminen tähän yhteiskunnalliseen kehittämiseen ei tunnu kovin rakentavalta. Ei sillä tavalla tätä maata rakenneta, Johansson sanoo MTV3:n uutisten erikoishaastattelussa.

Työurista sovitaan vaalien jälkeen

Ole Johansson ottaa haastattelussa kantaa myös keskusteluun työurien pidentämisestä. Hänestä asia ei ensisijaisesti kuulu hallitukselle.

— Tämän päätöksen käytännössä tekevät työmarkkinajärjestöt. Suomessa on totuttu siihen, että työnantajapuoli ja työntekijäpuoli löytävät toisensa näinkin suurissa yhteiskunnallisissa asioissa. Uskon, että tämäkin ratkaisu löytyy sieltä. Ennen vaaleja ei tapahdu mitään. Uskon että vaalien jälkeen tähän aletaan löytää ratkaisuja, Johansson sanoo.

Sormet pois Tekes-rahoituksesta

Johansson on pahoillaan viime aikaisesta yritystukikeskustelusta. Esimerkiksi Etla on pitänyt yritystukijärjestelmää tehottomana ja vaatinut julkisen tuen puolittamista.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen puolestaan iski vastapalloon kysyen, haluavatko suuryritykset todella luopua heille suunnatusta Tekes-rahoituksesta. Johanssonin mielestä keskustelussa ovat puurot ja vellit menneet sekaisin.

— Sormet pois Tekes-rahoituksesta. Joitakin tällaisia lausahduksia on ollut eivätkä ne ole tästä maailmasta, Johansson sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.