Mainos

EK:n Mustonen: Palkkajoustot lomautusten rinnalle

EK: johtaja Jussi Mustonen on huolissaan talousongelmien leviämisestä kotimarkkoinoille, kauppaan ja muille palvelualoille.

Mustonen muistuttaa yrityksiä palkkajoustoista irtisanomisten sijaan. Jo nyt monilla aloilla on mahdollisuus sopia palkoista paikallisesti ja niitä on Mustosen mukaan hyvä käyttää.

– Meillähän on mahdollisuus monella alalla käyttää myöskin työpaikkakohtaisia, yrityskohtaisia joustoja, mukaan lukien palkanmaksujen mitoitukset. Tämän tyyppisillä keinoilla voidaan kannattavuutta ylläpitää, mikä takaa työllisyyden jatkumisen, Mustonen sanoo.

Elinkeinoelämän keskusliitto julkaisi eilen suhdannebarometrin, jonka mukaan suhdannenäkymät ovat kääntyneet hieman heikompaan kesällä. Myös työllisyyden ennustetaan heikkenevän Suomessa.

Muutama vuosi sitten Yhdysvalloista levinnyt talouskriisi pakotti suomalaisia yrityksiä irtisanomaan ja lomauttamaan työntekijöitään. Mustonen uskoo, että työntekijät pyrkivät pitämään osaavasta työvoimastaan kiinni.

- Jonakin kauniina päivänä se kasvu jälleen palautuu. Nyt on poikkeuksellinen tilanne siinä mielessä, että myös yritysten kannattavuus on painumassa pakkaselle ja tilanne on huonompi viime vuoteen verrattuna. Tämä on erittäin vaikea tilanne.

Suomi on edelleen hyvin riippuvainen siitä, mitä Euroopassa ja muualla maailmassa tapahtuu.

– On toivottavaa, että kotimaisella talouspolitiikalla tehdään sellaisia päätöksiä, jotka tulkevat kotimaista ostovoimaa ja kannustavat yritysten kasvua.

Katso EK:n johtaja Jussi Mustosen haastattelu: (Huomenta Suomi 9.8.2012)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.