Mainos

EK:n koulutusvapaamalli hylkäsi kiistellyt kolme päivää

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) hallitus on hyväksynyt työmarkkinajohtajansa Lasse Laatusen esityksen koulutusvapaista.

Esityksen mukaan kiistelty, erillinen kolmen päivän koulutusvapaa olisi perusteeton, koska opintovapaalaissa on jo nyt pitkälle menevät oikeudet.

EK esittää nyt, että omaehtoiseen, lyhyeen ammatilliseen koulutukseen voisi hakea aikuiskoulutustuen suuruista tukea Koulutusrahastosta kerran viidessä vuodessa enintään viideltä päivältä.

Palkansaajajärjestöt ovat edellyttäneet nimenomaan sen takaamista, että kaikki henkilöstöryhmät saavat koulutusta. Aiemmassa mallissa työntekijällä olisi ollut oikeus kolmen päivän koulutusvapaaseen vuodessa, jos hän ei ole ollut useampaan vuoteen koulutuksessa ja koulutuksen järjestämisestä ei ole päästy sopuun työnantajan kanssa.

Uudessa mallissa ei säädetä uutta lakia, vaan ratkaisu rakentuu voimassa olevien yt-lain, opintovapaalain, koulutusrahastolain ja verolainsäädännön pohjalle.

Elinkeinoelämän keskusliiton esitys koulutusvapaista ei kelpaa SAK:lle eikä muillekaan palkansaaja- keskusjärjestöille. SAK:n mukaan siinä on leikattu koulutuspäivien määrää ja korvaustasoa.

Katso Nikolas Elomaan ja Jussi Mustosen haastattelu (Huomenta Suomi 23.1.2013)

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.