Mainos

EK:n Kokkila toivoi Ylellä nopeaa päätöstä eläkeiän nostosta

Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen uusi puheenjohtaja Ilpo Kokkila toivoo, että päätös eläkeikärajan korottamisesta voidaan tehdä nopeasti.

– Ainoa realistinen keino on, että eläkeikää korotetaan ja suostutaan tekemään vuosi pari pitempään työtä kuin mitä keskimäärin tänä päivänä tehdään, Kokkila sanoi Yle TV 1:n Ykkösaamun haastattelussa.

Kokkilan mielestä eläkeiän kahden vuoden nousulla olisi todella iso merkitys Suomen taloudelle.

– Se päätös vain pitäisi kyetä tekemään.

Kokkilan mielestä painetta päätösten aikaansaamiseksi tarvittaisiin nyt enemmän.

– Luulen, että siinä on otettu periaatteellisia kannanottoja, joiden yli on ollut vähän vaikea päästä, Kokkila tulkitsi päätöksentekijöiden vaikeuksia.

Hän ei tulkinnut asiaa pidemmälle, mutta tunnettu tosiasia on, että hallituspuolue SDP:n tiukka linja on vaikeuttanut ratkaisujen hakemista. SDP lupasi ennen vaaleja äänestäjilleen, ettei puolue istu hallituksessa, joka korottaa eläkeikää.

Kokkilan mielestä on hyvä, että pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on ryhtynyt kiirehtimään työmarkkinajärjestöiltä päätöksiä työurien pidentämiseksi. Katainen on sanonut, että hallitus voi maaliskuun neuvotteluissaan tehdä päätöksiä järjestöjen ohi, jos niiltä ei tule yhteisiä esityksiä.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.