Mainos

EK:n Kokkila: Johtajat palkkatalkoisiin

Elinkeinoelämän keskusliiton uusi puheenjohtaja Ilpo Kokkila pitää selvänä, että jos työntekijöiden palkkoihin ja työaikoihin kosketaan, niin sama koskee johtajiakin.

– Ei kukaan voi hyväksyä sellaista, että Suomen hyvinvointi revittäisiin vain työntekijöiden selkänahasta. Kyllä siihen saavat osallistua niin herrat kuin narritkin, jos ratkaisuja saadaan aikaan, Kokkila linjaa MTV3:n Torstaikabinetissa.

Kokkila sanoo, että hyville johtajille pitää maksaa hyvää palkkaa, mutta varsinkin 2000-luvun alussa Suomessakin on tehty hänen mielestään liian anteliaita kannustimia johtajille.

On muutamia räikeitä tapauksia ja ymmärrän, että ihmiset ovat pahoittaneet mielensä niistä.

SAK on tarjonnut raamisopimukselle vuoden jatkoa, mutta työnantajat eivät lämpene tähän. Edessä on siis liittokierros, joka monien mielestä voi johtaa työtaisteluihin.

Kokkila ei kuitenkaan puuttuisi lakko-oikeuteen.

– Se on perustuslaillinen oikeus, mutta laittomat lakot ovat lain vastaisia ja niihin pitäisi puuttua. Meillä on eniten lakkoja Euroopassa ja 80 prosenttia lakoista laittomia. Siinä olemme väärällä teillä, Kokkila sanoo.

Ay-liike on pettynyt, että raamisopimuksen kylkiäisestä kolmesta koulutuspäivästä ei ole sopua. Kokkila uskoo, että kiistaan löytyy vielä ratkaisu.

Kokkila toivookin, että sapelinkalistelusta ja viime viikkojen kohuotsikoista siirrytään pian neuvottelupöytiin hakemaan yhteistyötä.

Uuden puheenjohtajan mukaan EK:ssa on nyt tekemisen meininki.

– Jos ongelmia on ollut, niin nyt niitä ei ainakaan ole, hän sanoo.

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 13.12.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.