"EK:n kannat välillä hyvin yksipuolisia"

OAJ:n valtuuston jäsen, Vaasan peruskoulujen ja lukioiden opettajien pääluottamusmies Jarmo Juupaluoma pitää Elinkeinoelämän keskusliiton näkemyksiä ruotsin pakollisuuden poistamisesta yksipuolisina. EK on esittänyt pakkoruotsista luopumista.

- Heillä on tietysti oikeus esittää omia näkemyksiään ja on hyödyllistäkin kuulla heidän kantansa asiaan, pohtii Juupaluoma.

Kymmenkunta vuotta OAJ:n koulutuspoliittisten asioiden kanssa tekemisessä ollut Juupaluoma kertoo, että EK:sta yritetään aika ajoin vaikuttaa jopa koulujen tuntijakoihin ja opetussuunnitelmien perusteisiin.

- Heillä on luonnollisesti näkemyksensä siitä, minkä tyyppisiin ammatteihin nuoria olisi syytä kouluttaa. Tämä on tietysti ymmärrettävää, koska työvoiman turvaaminen on EK:lle tärkeä asia.

Juupaluoma painottaa, että kovin äkkinäisiä muutoksia ei ole syytä tehdä, koska tämä tekisi koko opiskelujärjestelmästä hyvin poukkoilevan.

- Suhdanteet muuttuvat kohtalaisen nopeasti, eikä millään voida mennä siihen, että jatkuvasti vaihdeltaisiin opetussuunnitelmia sen mukaan, miten EK asiat näkee.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat