Mainos

EK:n johto vakuuttaa: Naispomoa ei irtisanottu

Sekä Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) hallituksen puheenjohtaja Ole Johansson että toimitusjohtaja Mikko Pukkinen sanovat, että järjestön työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroista ei ole irtisanottu.

Kohu Inkeroisen ympärillä alkoi syksyllä, kun hän ei osallistunut millään tavalla työmarkkinaneuvotteluihin, vaikka sitä tonttia järjestössä hoiti. Kaksi viikkoa sitten hänet pudotettiin EK:n johtoryhmästä.

– Siihen (irtisanomiseen) ei ole mitään tarvetta, vahvistaa Johansson.

Viime viikolla Helsingin Sanomat uutisoi, että Inkeroinen on eroamassa EK:n palveluksesta.

"Raamisopimus toi työrauhan"

Raamisopimukseen EK:n johto on tyytyväinen. Se lopetti heidän mukaansa lakot.

– Sehän on tuonut meille työrauhaa. Meillä ei ole ollut lakkoja. Koko elinkeinoelämä ja itse asiassa koko yhteiskunta on sopimusten piirissä. Se on positiivinen asia, Johansson sanoi järjestön kevätseminaarin tiedotustilaisuudessa.

Syksyllä solmitun raamisopimukseksi nimetyn keskitetyn palkkaratkaisun hinta työrauhasta on Johanssonin mielestä kohtuullisen hyvä.

– Vaihtoehdon hintaa emme tiedä, koska emme sitä kokeilleet, Johansson arvioi.

Hän uskoo raamisopimuksen joka tapauksessa olleen työnantajalle halvemman vaihtoehdon.

Osa teollisuusjohtajista on pitänyt raamisopimusta liian kalliina. Teknologiateollisuuden mukaan raami vähensi myös paikallista sopimista, ja siten huononsi yritysten kilpailukykyä. Johansson on osin samaa mieltä.

– Pelkään, että sen hintalappu kuitenkin on sellainen, että se ei meidän kilpailukykyä suhteessa kilpailuvaltioihimme merkittävästi paranna. Se on sen hinta, arvioi Johansson.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.