Mainos

EK:n Fagernäs tukee veronkevennyksiä

Toimitusjohtaja Leif Fagernäs, EK

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Leif Fagernäs tukee hallituksen veropolitiikkaa. Hän muistuttaa, että talouden rattaat pyörivät nyt kysynnän varassa

- Ostovoimaa on syytä pitää yllä ja vahvistaa. Tällä hetkellä on kaksikin syytä keventää verotusta, taloustilanne sekä rakenteelliset syyt, joista olemme puhuneet jo pitkään. Jos nyt kulutusta ei edistetä, niin milloin sitten, MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Fagernäs kysyy.

Viime aikoina monet vientiyritykset ovat ilmoittaneet irtisanomisista ja lomautuksista. Fagernäs pitää ratkaisuja välttämättöminä.

- Kilpailu on aika kovaa ja kun on kyse näin voimakkaasta supistumisesta kysynnässä, niin vaikea on muita keinoja löytää. Monien yritysten tuotannoista ylivoimainen osuus, jopa 70-90 prosenttia, menee vientiin.

Fagernäs kuitenkin muistuttaa, että yritysten velkaantuminen Suomessa on kansainvälisesti verrattuna varsin alhaista.

- Ei olla ollenkaan samassa tilanteessa kuin laman aattona 90-luvulla. Tietysti myös julkinen talous on plussalla ja siellä on elvytysvaraa, jos niin hyväksi nähdään. Kotitaloudet kyllä ovat osittain kovinkin velkaantuneita ja kokonaisuutenakin melko velkaantuneita.

Fagernäs ei usko, että näköpiirissä on 1990-luvun kaltaista lamaa.

- Suomen talous on paljon paremmassa kunnossa kuin silloin. Myöskään työttömyydessä emme tule olemaan lähelläkään niitä tilanteita, joita oli 90-luvun alussa, Fagernäs sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.