Mainos

EK:n Alahuhta: Yritykset, työllistäkää nuoria

Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Matti Alahuhta vetoaa yrityksiin nuorten työllistämisen puolesta.

Alahuhta on lähestynyt kirjeellä EK:n kaikkia jäsenyrityksiä eli yli 16 000:ta yritystä, jotta nämä ottaisivat vastaan haasteen nuorten palkkaamisesta.

Alahuhta sanoo EK:n tiedotteessa pitävänsä tärkeänä, että EK auttaa nuoria työelämän alkuun.

Haastekampanja auttaa yrityksiä työntekijöiden palkkaamisessa sekä lisää tietoa erilaisista nuorten työllistämismahdollisuuksista. Tavoitteena on luoda selvästi yli 100 000 työ-, oppisopimus- ja kesätyöpaikkaa tai harjoittelumahdollisuutta.

Jotta nuorten ja työnantajien kohtaaminen helpottuisi, kohtaamispaikaksi on luotu nettisivu nuorilletoita.fi. Nuoret saavat sivuilta tietoa avoimista paikoista sekä niiden hakemisesta. Työnantajille on tarjolla tietoa mm. oppisopimuksista ja erilaisista palkkatuista.

Sivusto on syntynyt Pirkanmaan Yrittäjien aloitteesta, ja sen avulla pelkästään Pirkanmaalla jo sadat yritykset ovat ottaneet haasteen vastaan.

EK haluaa vauhdittaa kampanjalla myös oppisopimuksen käyttöä. Oppisopimuskoulutus on osoittautunut esimerkiksi Saksassa erinomaiseksi keinoksi saada nuori mukaan työelämään.

 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.