Mainos

EK moittii kuntien palkkaratkaisua

EK:n hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin toivoo, ettei nälkä kasva syödessä, kun neuvottelut jatkuvat edelleen monilla muilla aloilla. Hän pelkää, että muualla aletaan nyt tuijoittaa "veronmaksajien rahoittamaa" kunta-alan ratkaisua.

Elinkeinoelämän etujärjestön johto jatkaa kuntien palkkaratkaisun arvostelua. EK:n hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin pahoittelee, ettei laaja ja merkittävä ratkaisu sisällä rakenteellisia ja tuottavuutta parantavia muutoksia, "mutta kylläkin poikkeuksellisen suuret ja kuntien taloutta horjuttavat palkankorotukset".

Kalliita olivat Herlinin mukaan myös rahoitusalalla ja eräillä teollisuudenaloilla keväällä tehdyt sopimukset, mutta hintaa tasapainottivat pitkät sopimuskaudet ja huomattavat sisällölliset uudistukset kuten paikallisen sopimisen lisääminen.

Uutispäivä Demarin seminaarissa puhunut Herlin toivoo, ettei "nälkä kasva syödessä", kun neuvottelut jatkuvat edelleen monilla muilla aloilla. Hän pelkää, että muualla aletaan nyt tuijottaa "veronmaksajien rahoittamaa" kunta-alan ratkaisua.

Kunta-alan sopimusta on arvostellut aiemmin jo EK:n työmarkkinajohtaja Seppo Riski.

Herlinin mielestä niin sanotusta yleisestä palkankorotuslinjasta ei voida enää puhua. Palkanmaksukyky on aidosti erilainen eri toimialoilla ja yrityksissä. Sen vuoksi neuvottelut on käytävä yritysten ja toimialojen omista lähtökohdista.

Vaikka palkoista sopiminen yrityksissä nyt lisääntyykin, Suomessa ollaan Herlinin mielestä vasta kehityksen alkutaipaleella ja kilpailijamaat pitkän askeleen edellä.

Samassa tilaisuudessa puhunut Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n pääsihteeri Leila Kostiainen pitää työnantajien syytöksiä liian korkeista palkankorotuksista onttoina.

- Liittokierros on perinteisesti ollut rahakierros, ja niin näyttää olevan nytkin, Kostiainen sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.