Mainos

EK: Metsä Groupin päätös viestii, että Suomeen voi investoida

Metsä Groupin ilmoitus jätti-investoinnista Äänekoskelle voidaan nähdä signaaliksi siitä, että Suomi pystyy edelleen olemaan investointien kotipaikka. Näin arvioi Elinkeinoelämän keskusliiton pääekonomisti Jussi Mustonen.

– Se on signaali siitä, että usko tulevaisuuteen on olemassa, jos palikat loksahtavat kohdalleen ja tehdään oikeat toimenpiteet, Mustonen sanoo.

Palikoilla hän tarkoittaa esimerkiksi oikeaa raaka-ainepohjaa ja oikeanlaista kysyntää maailmalla. Lisäksi niihin lukeutuvat uudenlaiset innovatiiviset tuotteet, kuten Metsä Groupin tapauksessa biotuotteet.

Biotalouden mahdollisuuksista on puhuttu jo pitkään. Tulevassa tehtaassa uudenlaisia biotuotteita valmistetaan sellunkeiton yhteydessä. Mustosen mukaan sivutuotteiden merkitys onkin kasvamassa, kun metsäteollisuus hakee uusia tuotteita ja uusia tapoja hyödyntää raaka-aineita.

Pääekonomistin mukaan investointipäätöstä ei voi kuitenkaan tulkita niin, että talous olisi jo kääntymässä valoisampaan suuntaan.

– Sanoisin, että se on enemmän aavistus siitä, että pohja löytyy ja se käänne tapahtuu. Tämä on uskon vahvistus sille, että näin tulee tapahtumaan.

Mustonen muistuttaa, että investoinnin tuotantovaikutukset alkavat näkyä aikaisintaan ensi vuoden lopulla ehkä suunnittelutoimintaa lukuun ottamatta.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.