Mainos

EK kiittelee hallituksen verokevennysratkaisua

Elinkeinoelämä keskusliiton (EK) barometri, joka on ennustanut hyvin osuvasti tulevia suhdanteita, on nyt pahassa ristiriidassa taannoisen valtiovarainministeriön ennusteen kanssa. Yhä useammat yritykset ennustavat loppuvuonna käännettä heikompaan.

- Kyllä valtiovarainministeriökin ennusti kasvun hidastumista ensi vuonna varsin hitaisiin lukemiin, pariin prosenttiin, että ei tässä valtavaa ristiriitaa ole, kiistää EK:n vastaava ekonomisti Penna Urrila.

MTV:n Huomenta Suomen haastattelema Urrila kiittelee hallituksen ratkaisua ansiotuloveron keventämisestä ensi vuonna.

- Kun yritysten odotukset ovat kääntyneet heikompaan, myöskin kuluttajien odotukset ovat heikentyneet voimakkaasti viime kuukausina, niin hallituksen päätös verokevennyksistä tuntuu aika oikeaan osuvalta.

Urrilan mukaan yritysten heikkoihin ennusteisiin ovat syynä kansainvälisen talouden signaalit. Jo viime vuonna Yhdysvaltojen taloudessa alkoivat suuret vaikeudet. Nyt maan ongelmat välittyvät pienellä viiveellä myöskin Eurooppaan.

Ennusteiden mukaan Yhdysvaltojen talouden pahin pohja on kuitenkin jo ohitettu.

-Jos positiivisia merkkejä tulee lisää, jota itse vähän epäilen, niin se näkyy Euroopassa ensi vuoden puolella.

Ekonomisti Urrila ei koe talouden alamäkeä vielä kovin kohtalokkaana. Hänen mukaansa olemme eläneet hyviä aikoja 3-4 vuotta ja nyt palanneet normaalitasolle.

- Ehkä olemme menossa normaalia heikompaan. Ei tässä taloustilanteessa kuitenkaan ole mitään epätavallista. Tällaisia notkahduksia on nähty aiemminkin 90- ja 2000- luvun aikana, Urrila Toppuuttelee.

- Terve varovaisuus kuluttajalla ja tilanteen seuraaminen on kuitenkin paikallaan, hän lisää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.