Mainos

EK irtisanoo kymmeniä

Elinkeinoelämän keskusliitto perustelee vähentämistarvetta päällekkäisyyksien poistamisella ja toiminnan uudelleen suuntaamisella.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK vähentää henkilöstöään 46 hengellä. Tänään päättyneiden yt-neuvottelujen tuloksena päädyttiin alkuperäistä vähäisempään irtisanottavien määrään.

Yt-neuvottelujen alkaessa elokuun lopulla henkilöstön vähentämistarpeeksi arvioitiin runsaat 60. Tuolloin lähdettiin siitä, että niiden piirissä on yhdistyvien Palvelutyönantajien sekä Teollisuuden ja työnantajain keskusliitto TT:n koko henkilöstö.

Henkilöstön vähentäminen toteutetaan pääosin ensi vuoden aikana. Vähentämistarvetta perustellaan päällekkäisyyksien poistamisella ja toiminnan uudelleen suuntaamisella. Uuden työnantajajärjestön syntyä perusteltiin muun muassa säästöillä.

Tavoitteena on nipistää kuluista 25 prosenttia vuoden 2007 loppuun mennessä. Nyt ilmoitetuilla vähennyksillä on arvioitu saatavan tästä kokoon ehkä noin puolet.

Nyt 46 irtisanottavasta 10 siirtyy eläkkeelle. Henkilöstömäärä pienenee lisäksi kahden seuraavan vuoden aikana muutamilla henkilöillä määräaikaisten työsuhteiden päättyessä. Lisäksi yli kymmenen ihmistä saavuttaa eläkeiän vuosina 2006-2007. Henkilöstömäärä pienenee lisäksi kahden seuraavan vuoden aikana muutamilla henkilöillä määräaikaisten työsuhteiden päättyessä.

EK:n ja sen tytäryhtiöiden palveluksessa jatkaa 231 ihmistä. EK aloittaa virallisesti ensi vuoden alusta, jolloin TT ja PT lopettavat toimintansa.

Eniten päällekkäisyyksiä järjestöillä on ollut hallinnossa, viestinnässä ja työmarkkinatoiminnoissa, osin myös talouspolitiikan alueella. EK:hon kuuluu noin 15 000 yritystä. Niiden palveluksessa on noin 900 000 henkilöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.