Mainos

EK: Emme patistele kotiäitejä töihin – mutta patistellaanko isiä koteihin?

Toimitusjohtaja Jyri Häkämies kiistää, että Elinkeinoelämän keskusliitto EK olisi patistamassa kotiäitejä töihin.

Häkämies myöntää kuitenkin, että EK haluaisi parantaa vanhempien mahdollisuutta työntekoon lasten ollessa pieniä.

Helsingin Sanomat uutisoi eilen, että EK lyhentäisi kotihoidon tuen kestoa. Häkämiehen mukaan kyse ei ole kuitenkaan siitä, että Suomessa olisi liian hyvä mahdollisuus jäädä pois työelämästä.

– Ei ole kysymys kotona olosta. Kysymys on äärimmäisen tärkeästä tehtävästä, siitä että isä tai aika usein äiti on hoitamassa pieniä lapsia. Monilla se on tietysti myös oma valinta, Häkämies toteaa Huomenta Suomessa.

– Kyse on siitä, voisiko meidän työelämämme olla tässä asiassa joustavampi. Että silloin kun lapset on pieniä, pystyisi osa-aikaisesti tulemaan mukaan työelämään. Uskon, että se olisi kaikkien etu.

Käänteisesti asia tarkoittaa Häkämiehen mukaan sitä, että isiä pitää patistella ottamaan enemmän vastuuta lastenhoidosta.

– Suomessahan on näin tehty, mutta en tiedä onko tehty tarpeeksi. Kysymyshän on nimenomaan tasa-arvosta lastenhoitamisessa sekä työelämässä. Suomessa on vielä matkaa siihen, että naisten ura- ja palkkakehitys olisi vastaava.

Häkämies ei uskalla luvata, ollaanko suomalaisyrityksissä valmiita lisäämään osa-aikatyön määrää. Hän uskoisi kuitenkin sen kannattavan.

– Kun meillä on osaajista entistä kovempi pula, niin on järkevää ja työnantajan etu, että joustetaan perheen tilanteen mukana. Se voi olla yritykselle myös kilpailuetu tai kilpailukykytekijä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.