Mainos

Eino-myrsky sai surffaajat liikkeelle

Kun sähköyhtiöt seurasivat pelokkaina ennusteita Eino-myrskyn etenemisestä, hieroivat innokkaimmat surffaajat malttamattomina käsiään. Einon lähestyessä surffaajat suuntasivat Poriin. Yksi heistä on MTV:n entinen meteorologi Petri Takala.

Marraskuussa surffaaminen vaatii paitsi asennetta myös hyviä varusteita. Forecan päämeteorologina toimivan Takalan mukaan varusteet ovatkin oma haasteensa - ainakin hänen figuurillaan. 

Eino-myrskyssä Takalalla oli päällään pitkähihainen 1,5 mm neopreenipaita ja sen päällä lyhythihainen puku. Puku repsotti jo vähän sieltä ja täältä.

– Sen takia surffasinkin vain lyhyen aikaa. Silti tuli kylmä. Tuli tunne, että pikkuaivot olisivat jäässä. 

Tuli tunne, että pikkuaivot olisivat jäässä. 

Takalan mukaan Suomessa on aktiivisia surffaajia jotain muutaman kymmenen ja sadan välillä. Aktiivisella surffaajalla Takala tarkoittaa niitä, jotka liikkuvat ympäriinsä sääolosuhteiden mukaan. Muuten harrastajia on tuhatkunta.

Takala itse on surffannut teini-ikäisestä asti. Harrastus on jopa vaikuttanut ammatinvalintaan.

– Monesti tuli mentyä väärään paikkaan surffaamaan. Paremmat aallot olivatkin muualla. Sen takia päädyin opiskelemaan meteorologiaa. Monet surffaajista ovat meteorologeja. 

Takalan mukaan surffaajan on pakko käydä surffaamassa myös ulkomailla tuntuman säilyttämiseksi. Pelkästään Suomessa se olisi mahdotonta.

Suomessa Takalalla on kaksi suosikkipaikkaa.

–  Suomessa vaihtoehtoja ovat lähinnä Hanko ja Pori, Perämerellä on lisäksi omat paikkansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.