Eini sai lapsen ja menetti äitinsä samana päivänä – suru purkautui vasta vuosia myöhemmin: "Isän hautajaisissa itku tuli valtavana ryöppynä"

Eini nähdään jälleen sunnuntaina Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman parketilla.

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaa tänä syksynä tähdittävä laulajalegenda Eini  ja Sami Helenius tanssivat jälleen kolmannessa livelähetyksessä. Kaksikko esittää tangon, joka tanssitaan Tanguera-kappaleen tahdissa.

Tanssin taustalla on rankka kokemus 20 vuoden takaa. Eini sai toisen lapsensa ja menetti äitinsä samana päivänä.

– Siinä kohtasi elämän kaksi ääripäätä: syntymän ilo ja luopumisen tuska, Eini kertoo MTV Uutisille.

Einin äiti oli sairastellut pitkään ja joutunut muutamaa päivää aiemmin sairaalaan. Hän oli teho-osastolla hengityskoneessa, ja Einin mukaan oli selvää, ettei tilanne tule päättymään hyvin. Synnyttämään lähtiessään Eini kuitenkin kuuli, että äiti oli alkanut hengittää omilla keuhkoillaan.

– Oli onni, että se meni näin päin. Aivan kuin hän olisi antanut minulle tilan, että pääsin synnyttämään, ja sitten vasta hän luovutti.

12 tuntia sen jälkeen, kun Einin poika saapui maailmaan, hänen äitinsä menehtyi. Valtava tunnemyrsky aiheutti Einille paniikkikohtauksia. Hän kertoo olleensa shokissa.

– Tärisin, enkä uskaltanut kylvettää vauvaa tai vaihtaa vaippoja.

Kun Eini pääsi vastasyntyneen kanssa kotiin, hän keskittyi täysin uuteen arkeensa. Suru jäi surematta.

– Se oli kaikkein rankinta siinä. Laitoin surun sivuun ja ajattelin, että on selvittävä vauvan kanssa.

Suru pääsi ulos vasta kuusi vuotta myöhemmin, kun Einin isä menehtyi. Vuosien ajan padotut tunteet alkoivat purkautua voimalla, joka yllätti hänet täysin.

– Isän hautajaisissa itku tuli valtavana ryöppynä, en pystynyt pidättelemään sitä yhtään. Se oli hysteeristä itkua, hän kuvailee.

Einin mukaan rankasta kokemuksesta on jäänyt hänelle lukkoja, joita hän ei ole saanut auki. Hän toivoo tanssin olevan puhdistava kokemus.

– Toivon, että siitä tanssista on lohtua minulle itsellenikin.

Tanssii Tähtien Kanssa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa sunnuntaisin klo 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat