Mainos

Eimon tulos putosi

Matkapuhelimien muovikuoria valmistavan Eimon vuoden 2002 tulos putosi yli puolella edellisvuodesta. Yhtiön tulos rahoituserien jälkeen laski 58,2 prosenttia vajaaseen 3,3 miljoonaan euroon.

Viimeisellä vuosineljänneksellä tulos rahoituserien jälkeen kääntyi kuitenkin kasvuun vuoden 2001 vastaavaan aikaan verrattuna. Tappiollisen alkuvuoden jälkeen viimeisellä neljänneksellä Eimo tahkosi voittoa 6,5 miljoonaa euroa - eli lähes kaksi kertaa koko vuoden tulosta enemmän. Tämän vuoden ensimmäiselle neljännekselle yhtiö ennustaa myynnin ja kannattavuuden hyytymistä, mutta loppuvuodesta tilanteen ennakoidaan paranevan uudelleen niin, että alkaneen vuoden koko liikevaihto ja tulos paranisivat viimevuotisesta.

Eimon liikevaihto kasvoi viime vuonna 51,9 prosentilla 252 miljoonaan euroon. Liikevaihdon kasvua selittää eniten Triple S -yhtiön osto Yhdysvalloista. Ilman yritysostoa Eimo summasi kasvukseen 24 prosenttia. Eimo kertoi myös, että sen riippuvuus suurimmasta asiakkaastaan Nokiasta on vähentynyt selvästi. Vaikka myynti Nokialle kasvoi, sen osuus liikevaihdosta laski 13 prosenttiyksikköä.

Eimo kuitenkin tunnustaa, että sen liikevaihto kertyy yhä harvoilta asiakkailta. Eimo arvioikin, että se tekee tänä vuonna uusia yritysostoja, perustaa uusia yhteisyrityksiä tai myy tehtaitaan tuotantorakenteensa muuttamiseksi.

Yhtiö kertoi myös, että sen uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 48-vuotias diplomi-insinööri Timo Harju. Harju on toiminut Eimon väliaikaisena toimitusjohtajana sen jälkeen, kun edellinen toimitusjohtaja Heikki Marttinen lähti talosta viime lokakuussa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.